Lite historia om aromaterapi

 

 

 

(Denna sida är under konstruktion)

 

Lite kort historik  för den som är intresserad  smile

Aromaterapi har funnits i många tusen år ! Det finns uppgifter om målningar på väggarna i grottor i Lascaux Dordogne som indikerar på medicinskt användande av växter så långt tillbaka som 18000 år f.Kr.

År 4500 f.Kr använde sig egyptierna av balsamering med eteriska oljor såsom doftande bark, kådor , kryddor , och aromatisk vinäger.

I ett tempel som finns i  Edfu har man hittat  översättningar av hieroglyfer som visar på att aromatiska substanser ingick i prästernas recept , då de tillverkade parfymer och mediciner.I Egypten var parfymering förknippat med religon , Faraonerna hade olika parfymer för krig , meditation , kärlek mm .Prästerna då, var säkra och påstod  att kropparna skulle bevaras i 3000 år vid balsamering med eteriska oljor , vilket ochså visat sig vara sant !  De bandage man funnit på mumierna innehåller både kåda, och kryddor som kryddnejlika ,kanel och muskot . 

En intressant växt bland många är växten Rosmarin.    Rosmarin är en Helig växt ,den skänker frid åt både levande och döda .

När pesten härjade så bar man rosmarin i påsar runt halsen , och Franska sjukhus brände Rosmarin för de antiseptiska egenskapernas skull under epedimier .

Grekerna använde Rosmarin att stärka  hjärnan och tankekraften genom att fläta in Rosmarin i håret inför tentor .

 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.happywitheco.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)